Френският тенисист Беноа Пер беше изгонен от олимпийските игри от ръководството на националната делегация в Рио 2016. Причината за това е нарушаване на правилата, уточни техническият директор на френския тим по тенис Арно ди Паскуале.

Ди Паскуале не разкри повече подробности, но призна, че това не е първото прегрешение на Пер. Неговото отстраняване идва след няколко предупреждения. За това на 27-годишния тенисист е наредено да си стегне багажа.

Неприятностите за Беноа Пер не спряха да тук и малко след това той беше елиминиран от мъжкия тенис турнир в Рио де Жанейро, след като допусна обрат за 6:4, 4:6, 6:7 срещу италианеца Фабио Фонини. Пер влезе в олимпийския тим на Франция в последния момент, тъй като замени получилия контузия на гърба Ришар Гаске.

Скандалите често съпътстват кариерата на Беноа Пер. След загубата си в първия кръг на „Уимбълдън“ той избухна: „Мразя това място, то не ми харесва“. По-късно същата година почти се сби с Иво Карлович на турнир във Вашингтон, а срещу него имаше и обвинения за умишлена загуба на мач в Италия.