Двукратната световна и двукратна европейска шампионка Каролина Марин от Испания успя да победи олимпийската шампионка от Лондон 2012 Ли Сюежуй (Китай). Марин се класира за финала на сингъл жени на турнира по бадминтон на Игрите в Рио де Жанейро. Водачката в световната ранглиста спечели с 2:0 (21:14, 21:16) гейма за 55 минути.

Испанката ще играе на полуфиналите срещу победителката от мача между Нодзоми Окухара (Япония) и Синдху Пусарла (Индия). Китай доминира в този спорт в последните години, а в Лондон 2012 състезателите от тази страна завоюваха всичките пет титли.

До момента в Рио обаче Китай има само един бронзов медала на смесени двойки. На двойки жени в спора за бронза Джон-Кюн-Юн и Шин Сюн-Чан (Република Корея) победиха вторите поставени в схемата китайки Юантин Тан и Ян Ю с 2:0 (21:8, 21:17).

Ян Ю е олимпийска шампиона на двойки жени от Пекин 2008. Китайките бяха съпернички на Стефани Стоева и Габриела Стоева в груповата фаза.

В спора за бронзовите отличие на двойки мъже в момента играят Чай Бяо и Хун Вей (Китай) срещу Маркус Елис и Крис Ландридж (Великобритания).