Световният и европейски шампион Сърбия се класира на финала по водна топка в Рио 2016, след като се наложи с 10:8 над Италия. Така сръбските ватерполисти ще спорят за златните медали срещу олимпийския шампион от Лондон 2012 Хърватия.

Сърбия започна много силно и вкара шест безответни гола, демонстрирайки прецизни шутове към италианската врата, комбинирани с отлична защита.

В последната част сърбите се отпуснаха и допусната Италия да намали изоставането си в резултата. Въпреки това тимът на Деян Савич удържа успеха и ще излезе срещу Хърватия в очаквания от мнозина финал във водната топка. Италия пък ще спори с Черна гора за бронза.

Хърватите ще опитат станат една четвъртата държава, защитила олимпийското си злато в този спорт. Преди това две поредни титли от олимпийски игри са постигали само Великобритания, Югославия и Унгария.

Сръбският треньор Деян Савич сподели, че неговият отбор е поставен под огромно напрежение: „Сръбските медии само чакат да се провалим в опита да спечелим златните медали и да ни отрежат главите.“