Националната рекордьорка на 100 метра свободен стил Нина Рангелова си постави за цел подобряване на върховото постижение в сериите днес. 25-годишната пловдивчанка обаче призна, че трудно би се промъкнала до полуфиналите в дисциплината, и отбеляза, че е изненадана от силните времена на по-дългата дистанция от 200 метра.

"Беше много тежко, с огромна конкуренция. Полуфиналите се затвориха с много бързо време. На практика с една секунда по-малко, отколкото се случи това в Лондон. Не го очаквах, наистина съм шокирана от тези резултати. Това бе най-доброто ми плуване в такъв етап на състезание", коментира пред БНТ Рангелова, която отпадна в сериите на 200 метра свободен стил, а днес в 19:17 часа стартира в сериите на 100 метра свободен стил.

"Сега силно се надявам да запиша национален рекорд на 100 метра свободен стил. За съжаление, така като гледам дори това няма да ми бъде достатъчно, за да вляза в полуфиналите на олимпийските игри. Ако обаче съумея да направи добро постижение, това ще бъде хубав завършек за мен", добави Нина Рангелова, която учи и тренира в САЩ.