Много забавление и пъстри цветове белязаха церемонията по закриването на олимпийските игри в Рио де Жанейро. След повече от две седмици на вълнуващи и оспорвания състезания 31-вите олимпийски игри приключиха.

Спортисти и шоумени изпълниха стадион „Маракана“, а церемонията започна с гаф и протече под проливен дъжд и силен вятър. Това не развали купона, който премина през парад на спортистите и различни музикални сюжети за миналото и настоящето на Бразилия.

Официално беше предадена олимпийската щафета на Токио. Японската столица ще приеме Олимпиадата през 2020 година. След това речи произнесоха президентът на организационния комитет на Рио 2016 Карлос Артур Нузман и президентът на МОК Томас Бах, който обяви и официалното закриване на Игрите.

Олимпийският огън беше угасен докато зрителите се наслаждаваха на ритмите на поредната хубава бразилска песен. Церемонията приключи с още много песни и танци, както и с красиви фойерверки.

Така беше сложен край на едни олимпийски игри, които не протекоха без проблеми, но това не попречи атлетите да бъдат главните герои от най-големия спортен форум. Юсейн Болт и Майкъл Фелпс още повече затвърдиха позициите си в историята на световния спорт, а България спечели един сребърен и два бронзови медала. Сега вече е ред на Токио да приеме олимпийските игри след четири години.