Първите български състезатели заминаха за Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Бегачката Силвия Дънекова и състезателката в спортната стрелба Антоанета Бонева  бяха изпратени със скромна церемония на летище "София".

Генералният секретар Белчо Горанов пожела на двете ни представителки да се представят по начина, по който са се подготвили за най-големия спортен форум и да се върнат горди от това, което са постигнали в Рио.

"Това, че ще участваме на Игрите е огромен успех. Не очаквайте да се върнем с много медали, особено в леката атлетика. Все пак има спортове, които са традиционни за България и дано донеса медали", заяви Дънекова.

"При късмет може и да взема медал. Доволна съм от подготовката, която проведох, така че се надявам физически и психическа да успея да се съхраня за деня на състезанието. Оръжието ми е добро и се надявам емоциите да не са тези, които да ме подведат", сподели пък Бонева.

Бонева започва участието си в Рио на 7 август в квалификации на 10 метра пистолет, докато Дънекова стартира на 13 август в квалификациите на 3000 метра стипълчейз.