Скандал около Григор Димитров разбуни духовете в социалните мрежи в навечерието на откриването на Олимпиадата в петък срещу събота в Рио де Жанейро. Състезателят на висок скок Тихомир Иванов написа в "Инстаграм" на снимка на Григор Димитров: " Поне да поздравяваше съотборниците си. Нямаше да е лошо, а не да ни подминаваш.“

В следващите няколко часа реакциите не закъсняха и "Инстаграм" се превърна в "бойно поле" на защитаващи Григор Димитров и такива, които го критикуват, че се държи като звезда и надменно с останалите от българския лагер.

Преди няколко часа Тихомир Иванов направи още два коментара по темата. На въпрос: "Дали той е поздравил Григор Димитров", скачачът отговори: "Поздравих го, разбира се и не само аз, а повечето от отбора са го направили. При всички е било едно и също обръщението, все едно не сме съотборници."

Ето и втората публикация на атлета по темата: "И точно там е проблемът, защо вие четете написаното от медиите. С изказването си не съм искал да привлека внимание към себе си, било то от медиите или послания от неговите фенове, които няма да споделя с вас, защото не е нужно да бъда нападан като малко животно от глутница гладни за омраза хора."

Любопитното е, че първата публикация на Тихомир Иванов относно действията на Григор, който не е поздравявал българските атлети е изтрита. Въпросът е кой е изтрил изречението: "Поздравих го, разбира се и не само аз, а повечето от отбора са го направили. При всички е било едно и също обръщението, все едно не сме съотборници". Някои смятат, че го е направил тениситът, което е допълнено с коментар: "Григоре, да триеш коментари е доста жалко...Ти си позор за България, "пич"...

Естествено, има много, които защитават тенисиста: "Давай, Гришо, остави ги тея смешните да хейтват". Изглежда има и разумни хора, които смятат, че точно тези интриги няма да доведат до нищо добро за българските атлети. Всъщност, Григор вече отпадна още на старта от Марин Чилич и изчезна от Рио: "Не знам кой-кого е поздравил и кой не е, но такива коментари са крайно неуместни точно преди Олимпиада. Това внася напрежение, от което може да загуби цяла България."