Стефан Христов, който претърпя тежко падане на Олимпиадата, се завърна в България. Колоездачът ни не скри разочарованието си от това, че не е показал най-доброто от себе си.

"Благодарен съм и доста ме боли. Искам да се възстановя, защото доста тежко бе падането. Важното е, че нямаше счупвания и се надявам да се готвим за следващите състезания."

"Затвориха ме и влязох в канавката. Точно там имаше паве и то оказа голямо внимание. Отделно имаше и някакъв храст и през него...Нищо не си спомням, само видявх, че ме затвориха. Около 70-ия километър.

"Доста тежко беше като маршрут и имаше точно това паве, което ви казвам. Това го направи доста сложно. Имаше доста падания, в болницата не бях само аз."

"Имаше и друго падане със счупване на крак. Аз бях с най-малките контузии. Не успях да се представя добре, защото доста рано отпаднах. Но се чувствах добре. Това ми прекрати участието, но да се надяваме за следващата Олимпиада да участваме и да се представим по-добре", допълни колоездачът.

"И по тренировки, тренирахме с холандците, с Фабиан Канчелара, с доста големи спортисти се видяхме. С Филип Жилбер пътувахме заедфно в автобуса преди състезанието. Беше голяма тръпка", каза още българинът.

"Следващата ми цел е Световното, ако можем да се подготвим. Там също ще бъде тежко. Да се надяваме, че ще покажем голямо ниво оттук нататък", допълни Христов.