Семейството на олимпийската ни медалистка в борбата Елица Янкова не скри, че е преживяло много емоционално бронзовия медал на 21-годишната състезателка на Игрите в Рио де Жанейро.

Пред NOVA TV родителите на боркинята, брат ѝ и първият ѝ треньор споделиха какво са изпитали в минутите, след като Елица вдигна победоносно ръка.

„Изкарахме радостно нощта. Първите думи на Елица бяха, че батерията на телефона ѝ пада и не може да говори много. Малко ѝ се скарах, защото не стана първа“, сподели с усмивка гордият татко Атанас Янков, който е бивш борец.

„Голям успех за детето и за нас, и за цяла България. Тя доказа какво може. Понеже е много мъничка и някои като я види, гледат недоверчиво към нея. Но тя се доказа, може и още. Аз бях против борбата, защото е мъжки спорт, а тя бе добра танцьорка на народни танци, но в крайна сметка борбата надделя“, продължи емоционално майката Мария.

Елица не е единствено дете в семейството, а брат ѝ Димитър се занимава с бокс. Той е по-малък от нея и не скри, че силно е вярвал с успеха на кака си: „Вярвах, разбира се, че ще вземе медал“.

„Личеше си, че може да постигне успехи. Още повече баща ѝ е бивш борец. На първото си състезание бе много спокойна, което бе добра предпоставка“, даде професионалното си мнение първият треньор на Янкова Николай Сейчанов.