Голям скандал се разрази в руския национален отбор по бокс. Тимът започна разочароващо на Олимпиадата в Рио де Жанейро, което доведе до сериозни сътресения.

Трима от боксьорите на Русия отпаднаха още на старта, с което предизвикаха гнева на главния треньор на представителния тим Александър Лебзяк. Специалистът не сдържа нервите си и избухна срещу състезателите.

"Това са туристи!", изригна олимпийският шампион от Сидни 2000 в интервю за "Комсомолская Правда".

"Преди Олимпиадата в Рио ръководството на федерацията ме постави пред свършен факт, след като избра точно тях. Не виждам в очите на момчетата, че искат да печелят. Ние трябва да сме много силни, защото ако побеждаваме само с 1-2 точки, никой няма да ни даде успеха. Нашите момчета се пазят. На мен не ми трябват участници, имам нужда от бойци", коментира Лебзяк.

"По време на нашите мачове не чувам подкрепа от останалите в тима. А вижте как ирландци, англичани и кубинци викат за своите. При нас един си седи на трибуните, втори изобщо не дойде, а трети някъде спи. Това не е отбор. Всеки е сам за себе си, не е нормално", недоволен е треньорът.

Лебзяк разкри как вероятно ще бъде уволнен след края на Олимпиадата. "Имаме огромни разногласия с ръководството на федерацията по бокс. Бесен съм, защото виждам как сме взели туристи в Рио", разочарован е легендата.