Пилотът на Мерцедес Нико Розберг изрази задоволството си от извоюваната четвърта стартова позиция за утрешното Гран при на Китай.

"Това е един чудесен ден за нас. Последните няколко седмици бяха тежки, но най-накрая успяхме да подобрим колата. Само с елементарни настройки и похвати и сериозна работа с данните, вече имаме добро темпо. Все още не сме там където ни се иска, но сме близо до Макларън и сме далеч пред Ферари. Ще е трудно да се боря с Люис и Дженсън за по-предно място, но със сигурност ще опитам", сподели след квалификацията Розберг.

За Розберг днешната квалификация за място бе прекрасна, но не така бяха нещата за неговия съотборник Михаел Шумахер. Легендата на Формула 1 ще стартира от 14-а позиция утре, а причината за провала му в квалификацията днес е била повреда в подвижното задно крило.

"Много съжалявам за изпуснатата възможност за спечелване на челна стартова позиция. Ясно се видя прогресът на нашия отбор с четвъртото място, което спечели Нико Розберг в квалификацията. За съжаление във втората фаза не успях да направя добра квалификационна обиколка, след като системата за подвижното задно крило се развали. Надявам се да направя силен старт утре и да успея да спечеля колкото се може повече точки", заяви в свое оправдание за поредния си провал Шумахер.

Стартът на Гран при на Китай е утре сутрин от 10:00 часа българско време. /БЛИЦ