Руският национал по хокей на лед Николай Хабибулин ще влезе в затвора заради шофиране в нетрезво състояние. 37-годишният вратар на канадския тим от НХЛ Едмънтън Ойлърс отказал да обжалва присъдата за 30-дневен арест, издадена от американски съд.

Хабибулин бе обявен за виновен още миналия август, след като няколко месеца преди това бе хванат на 3 пъти да шофира пиян и да извършва непозволено изпреварване. Вратарят обжалва тогавашната присъда, но не и сегашната.

Хабибулин е олимпийски шампион с Русия от 1992 година и победител в Купа Стенли през 2004 година с тима на Тампа Бей Лайтнинг. Половината от присъдата си руснакът ще излежи в затвора, а другите 15 дни ще е под домашен арест. Той ще носи електронни гривни на крака си, но ще може да напуска дома си за по 12 часа дневно и то само за ангажименти, свързани с клуба му.

“Ако изпълня тези изисквания, ще мога да участвам на тренировъчния лагер и ще се опитам да бъда най-добрия играч, съотборник и човек”, сподели Хабибулин пред официалния сайт на Едмънтън Ойлърс. /БЛИЦ