Септември (София) направи още една много голяма крачка към елита. Тимът на треньора Иван Гешев се наложи с 2:0 като гост на Марица в мача от 28-ия кръг на Втора лига. 

Попаденията за успеха реализираха Виктор Очаи и Борислав Маринов след почивката.

Поражението усложни още повече ситуацията на Марица, който се бори за оцеляване, но в пет мача поред не успява да спечели и точка. Отборът Кирил Андонов има едва 39 т. и е на 16-ата позиция.

През първото полувреме домакините приеха играта в своето поле, като едва в средата на частта успяха да се настанят в половината на съперника по-трайно. Въпреки това най-добрата възможност бе за Септември. В края на полувремето Йордан Йорданов се измъкна зад защитата на Марица, отправи опасен удар в очертанията, но Илия Николов изби топката в корнер и спаси мрежата си. 

В 51-ата минута Виктор Очаи изведе гостите напред. След заучено положение от корнер, последва центриране, топката беше избита от защитник на домакините, но Очаи се оказа най-съобразителен и прати топката в долния десен ъгъл - 0:1.

Само пет минути по-късно превъзходството на столичани беше оползотворено с второ попадение. Страхотен гол на Борислав Маринов с удар отдалеч направи резултата 2:0 за Септември.

В 77-ата минута двата отбора си размениха по една греда - в рамките само на 60 секунди. След чудесен удар от страна на играч на Свилен Щерев топката се отби в гредата и не влезе. Още при ответната атака и Борислав Маринов уцели греда, в опит да преодолее майсторски стража Илия Николов.

След успеха Септември се изравни по точки със Спартак (Варна) - по 57 на върха в подреждането. „Соколите“ победиха вчера с 2:1 Добруджа. Септември и Спартак са с 8 точки пред третия Марек, който е с мач по-малко.

МАРИЦА - СЕПТЕМВРИ (Сф) 0:2
0:1 Виктор Очаи (51), 0:2 Борислав Маринов (56)