Треньорът на Ювентус Масимилиано Алегри поздрави своите футболисти за добрата им игра срещу Манчестър Сити в двубой от група "D" на Шампионска лига. "Бианконерите" победиха "гражданите" с 1:0 в Торино и вече са лидери в класирането.

Двата тима вече си осигуриха участие в 1/8-финалната фаза на турнира, като единствената въпросителна е кой ще завърши като първенец в групата. Италианският шампион е първи с 11 точки, следван от "небесносините", които са с 9 пункта. В последния кръг от груповата фаза Юве гостува на Севиля, а Сити приема Борусия (Мюнхенгладбах).

"Изключително постижение на фона на най-тежката от всички групи. Поклон пред играчите и им благодаря за чудесния подарък. Като треньор аз попадам за шести пореден път във фазата на елиминациите".

"Доволен съм от включването на Алекс Сандро, както и на заменилия го изключително опитен Патрис Евра. Видях, че мога да разчитам и на двамата. За един играч не е лесно да проведе 50 мача на сезон и затова е важно да се правят ротации в състава".

"Можехме да отбележим и втори гол при 1:0, но веднага след това Сити застраши нашата врата. До този мач шансове за плейофите имаше и Севиля и затова двубоят беше с огромен риск. Радвам се за победата, защото така сами решихме съдбата си, независимо от изхода на мача в Севиля", коментира още Алегри.