"Чудесно е, че спечелихме групата. Радвам се, че побеждаваме и не се притесняваме от суеверия", така треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти отговори на въпрос дали се притеснява от суеверието, че отбор с 6 победи в групата след това не печели трофея.

Последната от тях дойде срещу Лудогорец в заключителния мач от груповата фаза на Шампионската лига. На "Сантяго Бернабеу" европейските клубни първенци се наложиха с 4:0 срещу българите.

"Този отбор постига тези рекорди чрез необикновен професионализъм. Няма как да се уморя да повтарям, че тези играчи са фантастични“, каза легендарният италиански специалист.

"Връзката ми с тима е много добра. Всеки път, когато мога им благодаря, аз го правя. Наистина оценявам нашите взаимоотношения като много добри и чувствам страхотна подкрепа от всички в клуба", изтъкна Анчелоти.

"В средата на септември аз не можех да си представя, че този отбор ще спечели 19 мача поред. Благодаря на футболистите. Аз чувствам любовта от голяма част от клуба, всичко върви добре и ние трябва да се борим всичко това да продължи", допълни още италианецът.

Накрая той се изказа ласкаво за представянето на Лудогорец - "Вашият отбор игра добре, въпреки загубата. С човек по-малко нещата се промениха и за вас стана много трудно. С класа като нашата и с гол аванс нещата се променят драстично."


Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа