Българският национал Георги Терзиев ще помни завинаги мача срещу Реал (Мадрид) на "Сантяго Бернабеу", въпреки поражението на Лудогорец с 0:4 и отпадането от Шампионската лига. Бранителят, който наказа Ливърпул за равенството 2:2 в София, получи лично от Кристиано Роналдо фланелката му след двубоя. Секунди преди края на мача звездата на световния футбол повали Терзиев на земята с топовен изстрел от пряк свободен удар. Българинът остана да лежи, докато не пристигна лекарският екип на Лудогорец.

В този момент Роналдо отиде при Терзиев да види дали е добре, след което го съпроводи към съблекалните. На влизане в тунела португалецът си размени фланелката с българина, който симпатизира именно на Реал (Мадрид).

"Добре съм, първите 2-3 секунди имаше малко тишина. Кристиано Роналдо дойде и като джентълмен ми се извини. Каза ми "трябваше да не скачаш", обясни Терзиев за случилото се в края на двубоя.

"Играхме срещу футболисти от световна класа. Наистина е тежко да им се противопоставим, особено с ранния червен картон на Марселиньо. Иначе е удоволствие да играеш пред толкова много хора", каза защитникът от Сливен след срещата, състояла се пред повече от 58 хиляди зрители на "Сантяго Бернабеу".

"Това остава спомен за цял живот - че съм играл на "Бернабеу". Много хора се стремят към това, но малко го постигат", добави развълнуваният Георги Терзиев.




Всичко за Шампионската лига - състави, групи, резултати и класирания, новини и статистика можете да намерите ТУК!

Изминалите и предстоящите мачове в Шампионската лига, както и историята на досегашните надпревари можете да намерите ТУК!

БЛИЦ ви представя всичко за българското участие в Европа