Бившият треньор на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти, който в момента е без работа, вярва, че нападателят на Байерн Роберт Левандовски може да победи двете големи звезди Лионел Меси (Барселона) и Кристиано Роналдо (Реал Мадрид) в битката за голмайсторския приз в Шампионската този сезон. Полякът не вкара за Байерн при успеха срещу Олимпиакос (3:0) в Гърция, но се отчете с хеттрик срещу Динамо Загреб (5:0) и е втори в класацията за този сезон, изоставайки на 2 попадения от Кристиано Роналдо.

„Той има възможностите да бъде топ голмайстор и зад него е един тим, който го подкрепя. Неговият отбор вкарва толкова много голове. Битката за голмайсторския приз ще бъде между обичайните заподозрени. Меси, когато се завърне след контузията си, и Кристиано Роналдо. Левандовски обаче със сигурност има качества също да бъде най-отпред”, убеден е Анчелоти.

Италианският специалист призна, че е искал да привлече полския голмайстор на Байерн, когато е бил начело на Челси през сезон 2010/11. След края на кампанията, в която „сините” не успяха да спечелят титлата, тогава италианският специалист бе освободен от поста си. Предишният сезон 2009/10 бе далеч по-успешен за Анчелоти, извел Челси до дубъл – титлата и трофея във ФА Къп.

През 2010 година Роберт Левандовски премина от Лех (Познан) в Борусия (Дортмунд), където изгря като голяма звезда в Бундеслигата и Европа. След като през лятото на 2013 година Анчелоти пое Реал (Мадрид), все още имал интерес към Левандовски, който обаче реши да премине в Байерн.

„Той е играч, когото винаги съм наблюдавал. Особено в първата част от неговата кариера, когато бе още в Борусия (Дортмунд). Знам, че не бях сам, много отбори се интересуваха от него. Имах го в списъка си, когато още бях в Челси. И Мадрид беше така, но беше твърде късно, той вече се бе решил за Байерн”, признава Анчелоти пред goal.com, където 56-годишният специалист ще изразява вече мнението си като експерт по всякакви теми от света на футбола.

В момента Левандовски е нападателят в най-добра форма в Европа. 27-годишният полски национал има впечатляващите 15 гола в 7 мача за Байерн и полския национален отбор.