Треньорът на Реал (Мадрид) Карло Анчелоти ще запази схемата си за предстоящия реванш срещу Шалке 04 от 1/8-финалите на Шампионската лига утре вечер от 21:45 часа българско време на „Сантяго Бернабеу”. „Кралският” клуб спечели с 2:0 в първия мач в Гелзенкирхен, а италианският специалист пак ще заложи на тройката в атака Гарет Бейл, Карим Бензема и Кристиано Роналдо в титулярния състав. Тримата са отбелязали общо само 15 гола от началото на година и получават доста критики след равенството срещу Виляреал (1:1) в Мадрид и загубата от Атлетик с 0:1 в Билбао миналата събота пак за първенство.

„Докато те са във форма, присъствието им не подлежи на преговори, защото те са ни дали толкова много. Имам пълно доверие в тях, без грам съмнение. Схемата, която ще приложим срещу Шалке остава същата. Нямаме намерение да променяме нашата идентичност, защото така се чувствате комфортно. Това е, което ни дава желаните резултати и ние няма да го променим”, категоричен бе Анчелоти на пресконференцията преди утрешния сблъсък.

Анчелоти е устоял на изкушението да повика Мартин Одегаард през януари, който пропусна шанса да стане най-младият играч в историята на Шампионска лига, но разкри, че Лука Модрич ще се включи, след като пропусна последните четири месеца заради контузия.

„Йодегаард не е в списъка. Той се справя добре с Кастия и не мога да кажа колко близо е до първия отбор. Модрич ще започне на пейката. Ще му дам половин час през второто полувреме“, допълни италианецът. Така той коментира пропуснатата възможност да повика привлечения през януари 16-годишен норвежец Мартин Йодегаард и така той да стане най-младият играч в историята на Шампионската лига.