Арсенал победи у дома Базел с 2:0 в среща от втория кръг на група „А” в Шампионската лига. И двата гола за „топчиите” реализира Тио Уолкът (7, 26). В другия мач от групата българският шампион Лудогорец загуби като домакин от ПСЖ с 1:3.

„Артилеристите” започнаха по-активно и още в 7-ата минута Тио Уолкът се разписа за 1:0 след асистенция на Алексис Санчес. В 26-ата минута двамата повториха упражнението след двойно подаване Уолкът удвои аванса на „топчиите”. 

В 36-ата минута лондончани бяха близо до трети гол, но Алексис Санчес се засуети в наказателното поле и спечели само корнер. След това вратарят на гостите Томаш Вацлик направи двойно спасяване, а пропуск до края на полувремето направи и Месут Йозил.

След почивката домакините продължиха да диктуват събитията на терена, а Базел не създаваше почти нищо интересно в предни позиции. Комбинация между Алексис Санчес и Уолкът едва не завърши с гол само заради навременната намеса на Таулант Джака. В 64-ата минута вратарят на домакините Оспина изби силен изстрел на Биркир Бярнасон, който пропусна по-късно и с глава, пращайки топката в аут.

В последните секунди Вацлик спаси чудесен удар на Алексис Санчес, който така и не успя да се разпише.

След успеха си Арсенал има 4 точки и отстъпват на ПСЖ само по голова разлика, а в следващия си е домакин на Лудогорец на "Емиратс". Базел остава с една точка като българския шампион и в следващия кръг гостува на френския шампион в Париж.

ГРУПА "А"

Резултат с изображение за arsenalАРСЕНАЛ - БАЗЕЛ 2:0Резултат с изображение за fc basel
1:0 Тио Уолкът (7), 2:0 Тио Уолкът (26)

Лондон, "Емиратс"
Съдия: Дани Микели (Хол)


РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА