Макаби (Хайфа) успя да елиминира Цървена звезда и да се класира в групите на Шампионската лига. На препълнения стадион "Райко Митич" в Белград "звездашите" се провалиха след автогол на звездата си Милан Павков в 90-ата минута и реваншът завърши 2:2. Първата среща в Израел беше спечелена от Макафи с 3:2 и така с общ резултат 5:4 първенецът на Израел се класира в групите на Шампионска лига за трети път в историята си.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Звезда поведе в 26-ата минута чрез Александър Пешич. Малко преди края на първата част домакините удвоиха преднината си. Пешич подаде на Мирко Иванич в наказателното поле и той порази вратата на израелския тим - 2:0. В петата минута на добавеното време на първата част Макаби намали. Долев Хазиза изпълни дузпа, която бе спасена от бившия страж на Лудогорец Милан Борян. Най-съобразителен в ситуацията обаче бе Даниел Сундгрен, като до него стигна избитата топка и той отдалеч я прати във вратата на сръбския гранд - 2:1. Така Макаби изравни общия резултат в двата мача на 4:4.

През втората част играта бе равностойна. И когато срещата вървеше към продължения, гостите от Хайфа бяха зарадвани след автогол на Милан Павков. Нападателят на Звезда, който влезе на смяна малко по-рано, отигра нескопосано топката след центриране от пряк свободен удар и я изпрати във вратата на Борян за 2:2.

В групите на Шампионската лига се класираха още Бенфика и Виктория Пилзен. Португалският гранд нямаше проблеми с Динамо (Киев), побеждавайки с 3:0 в реванша.

В същото време Виктория Пилзен постигна обрат от 0:1 до 2:1 срещу Карабах и се класира в груповата фаза на Шампионската лига с общ резултат от двата мача 2:1. На "Доосан Арена" в Пилзен гостите от Азербайджан започнаха по-добре и в 38-ата минута поведоха в резултата. След изпълнение на пряк свободен удар Филип Озобич, преодоля Индрих Станек - 0:1. През втората част чехите доминираха. В 58-ата минута Ян Копич с мощен изстрел изравни - 1:1. Попадението даде импулс на възпитаниците на Михал Билек и в 73-ата минута те направиха пълен обрат. Джон Москера центрира в наказателното поле на гостите, където Ян Климент се измъкна от защитата на Карабах и прати топката в мрежата, като тя рикошира и в гредата, преди да премине голлинията - 2:1.

По този начин, само година, след като бе елиминиран от ЦСКА в плейофите на Лигата на конференциите, чешкият тим си осигури място в груповата фаза на най-силния европейски клубен турнир.

Резултатите от реваншите от плейофите за влизане в групите на Шампионска лига:

ВИКТОРИЯ ПИЛЗЕН (Чехия) - Карабах 2:1 (2:1 общ резултат)
0:1 Филип Озобич (37), 1:1 Ян Копич (58), 2:1 Ян Климент (73)

Цървена звезда - МАКАБИ (Хайфа) 2:2 (4:5 общ резултат)
1:0 Александър Пешич (26), 2:0 Мирко Иванич (44), 2:1 Даниел Сундгрен (45+5), 2:2 Милан Павков (90)

БЕНФИКА - Динамо (Киев) 3:0 (5:0 общ резултат)
1:0 Николас Отаменди (27), 2:0 Рафа Силва (40), 3:0 Давид Нерес (43)

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК