Аякс размаза у дома Рейнджърс с 4:0 в първия мач от група "A" на Шампионската лига. Едсон Алварес (17), Стивън Бергхаус (32), Мохамед Кудус (34) и Стивън Бергвайн (80) вкараха головете.

Нидерландският шампион доминираше през цялото време и си реши нещата с три попадения още през първата част на срещата. Едсон Алварес откри в 17-ата минута след центриране от корнер на Стивън Бергхаус, който пък удвои в 32-ата минута след комбинация с автора на третия гол Мохамед Кудус и рикошет в крака на Джеймс Сандс. Кудус се разписа две минути по-късно, вкарвайки феноменален гол след страхотен пробив в пеналта и мощен шут.

След почивката грандът от Амстердам продължи да диктува темпото, но чистите ситуации пред вратата на Рейнджърс понамаляха. В 71-ата минута гостите стигнаха до красив гол на Борна Баришич, който обаче бе разочарован, след като попадението не бе признато заради засада асистиралия му Райън Кент в началото на атаката.

Темпото на игра спадна, но това не попречи на домакините да стигнат и до четвърто попадение в 80-ата минута, когато след груба грешка на резервата Райън Джак топката стигна до Стивън Бергвайн, който не сбърка сам срещу вратаря за крайното 4:0. Веднага след това той получи схващане и беше заменен.

В другия мач от тази група по-късно Наполи посреща Ливърпул на стадион "Диего Армандо Марадона"

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!