Испанският първенец Барселона игра за престиж и спечели с 2:1 при визитата си на Интер в последния мач и за двата от група F на Шампионската лига, пращайки „нерадзурите“ на 1/16-финалите в другия турнир Лига Европа. В другата среща от групата Борусия (Дортмунд) победи у дома Славия (Прага) с 2:1 и като втори се класира за 1/8-финалите в най-престижната европейска клубна надпревара.

Интер се нуждаеше от задължителна победа, за да си гарантира участие в следващата фаза, но в крайна сметка не успя да стигне дори до равенство. Каталунците си бяха осигурили първата позиция и треньорът им Ернесто Валверде експериментира със състава, оставяйки голямата звезда Лионел Меси дори извън групата за мача.

21-годишният нападател Карлес Перес (23) изведе гостите напред в резултата, но домакините се активизираха и след няколко пропуска успяха да изравнят в края на първата част, когато Ромелу Лукаку (44) се разписа за 1:1.

Winbet - победата е емоция! (18+)

След почивката гол на Лаутаро Мартинес в 74-ата минута не бе признат от съдията заради засада, а играчите на Антонио Конте продължиха да пропускат. Шест минути след това и Лукаку прати топката в мрежата, но отново нямаше гол заради засада. Появилият се като резерва младок Ансу Фати (86) пък донесе победата за каталунците с прецизен удар от около 20 метра. На 17 години и 40 дни той пренаписа историята на Шампионската лига, след като стана най-младият футболист, разписвал се в надпреварата.

С успеха си Барса събра 14 точки на върха. Интер остана със 7 на третата позиция и ще продължи участие на 1/16-финалите в Лига Европа.