Борусия (Дортмунд) победи трудно у дома Славия (Прага) с 2:1 в последния кръг от група F и се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига. Вестфалци завършиха втори в групата не без помощта и на лидера Барселона, който спечели с 2:1 при визитата си на Интер в другата среща и остави „нерадзурите“ на третата позиция.

Джейдън Санчо (10) даде преднина на домакините след подаване на Марко Ройс, който също имаше шанс да се разпише, но направи няколко пропуска през първата част. В нейния край Томаш Соучек (43) изравни за 1:1 след пас на Шкода.

През второто полувреме вестфалци натиснаха и отново поведоха след гол на Юлиан Брандт (61), разписал се след асистенция на Санчо. До края на мача „жълто-черните“ не изпуснаха инициативата и очакваха само добри новини от Милано, а те дойдоха с късния гол на Ансу Фати във вратата на Интер за победата на Барселона.

След успеха си Борусия (Дортмунд) завърши на второто място в групата с 10 точки и на 4 зад Барселона, но на 3 пред третия Интер, който ще играе на 1/16-финалите в Лига Европа. Славия (Прага) финишира на последната позиция с 2 точки и приключва с участието си в евротурнирите за този сезон.