Треньорът на Барселона Луис Енрике изрази готовност да рискува с осем нападатели срещу Ювентус в реванша от 1/4-финалите на Шампионската лига тази сряда от 21:45 часа българско време на „Камп Ноу”. Каталуците загубиха с 0:3 в първата среща и се нуждаят от чудо като срещу ПСЖ (6:1) на 1/8-финалите, за да елиминират „бианконерите”.

"Продължаваме да се борим на всички фронтове и това ни дава увереност. Имаме шансове, дори и в тази сложна ситуация. Вярвам, че в даден момент ще бъдем близо до обрата. Ще рискуваме докрай, готови сме дори да играем с осем нападатели, особено в ситуация, в която няма какво повече да губим", сподели Луис Енрике преди реванша.

"Трябва да играем по-добре от първия мач. В сряда срещу Ювентус ще дадем всичко. В реванша срещу ПСЖ постигнахме нещо изключително. Затова смятам, че имаме пълното право да вярваме, че можем да направим подобно нещо и срещу Ювентус. Ясно е само, че се нуждаем от хирургическа точност. Барса винаги обича да атакува и няма да се налага да правим нещо необичайно", допълни наставникът на каталунците.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА