Барселона победи Реал Сосиедад с 3:2 в мач от 32-ия кръг на испанската Примера дивисион. Всичките пет гола паднаха през първото полувреме.

Домакините поведоха в 17-ата минута след брилянтно изпълнение на Лео Меси. Аржентинският гений завърши красива атака и след като получи пас от Луис Суарес от дъгата пред наказателното поле прониза вратаря на гостите Джеронимо Рули за 1:0. 

Отново Меси покачи на 2:0. В 37-ата минута стражът на баските изби лошо шут на Суарес и изведе Лео на празна врата, откъдето звездата нямаше как да сбърка.

В 42-ата минута Реал намали. Защитникът на Барса Юмтити си вкара автогол, след като остро центриране отляво се отклони от гърба му и спря в мрежата - 2:1.

В 44-ата минута Меси изведе Пако Алкасер, който напредна отдясно и стреля точно за 3:1.

В това изпълнено с емоции първо полувреме падна и пети гол. Уилиян Жозе центрира меко в пеналта на Барса, а Чави Прието засече топката от въздуха и тя спря да гърба на безпомощния Тер Щеген за крайното 3:2.  

След успеха каталунците са втори във временното класиране със 72 точки, лидерът Реал (Мадрид) е със 75. Реал Сосиедад е седми с 52 т.
 


ВСИЧКО ЗА ИСПАНСКАТА ПРИМЕРА ДИВИСИОН