Барселона се провали у дома и след 0:0 с Бенфика не успя да си гарантира продължаване към 1/8-финалите на Шампионската лига. Каталунците остават втори в група "Е" с 2 точки пред Бенфика и ще треперят при визитата в Мюнхен срещу лидера Байерн, който вече се класира за следващата фаза и ще играе за престиж в последния кръг. В същото време "орлите" ще посрещнат аутсайдер Динамо (Киев) в Лисабон и ще се надяват на помощ от баварците.

Играчите на Шави натиснаха в началото под проливния дъжд, но Мемфис Депай и Роналд Араухо не показаха точен мерник към вратата на Влаходимос, който в 27-ата минута отрази удар Жорди Алба. Седем минути след това при центриране от корнер Яремчук стреля с глава, а само позиционирането на Тер Щеген му помогна да отрази удара с крак. Минута след това Отаменди прати топката във вратата на домакините, но попадението му не бе зачетено заради това, че топката е излязла извън терена. В 42-ата минута пък Юсуф Демир от каталунците прати топката в гредата. 

Winbet - на един клик разстояниe! (18+)

След почивката каталунците продължиха да търсят по-активни гола, но нямаха късмет в завършващата фаза. В 57-ата минута Вертонген успя да спре Мемфис Депай. Десет минути по-късно завърналия се в игра като резерва Усман Дембеле центрира, а Френки де Йонг стреля с глава, но Влаходимос се отличи със страхотно спасяване. В 82-ата минута Жилберто изчисти топката на половин метър от голлинията. Минута по-късно Араухо прати топката във вратата на гостите, но радостта му бе помрачена, след като попадението не бе зачетено заради засада. 

В добавеното време Харис Сеферович от гостите изпусна страхотен шанс да накаже Тер Щеген и да донесе победата на Бенфика.

След равенството Барса е на второ място със 7 точки и 2 повече от Бенфика. Лидерът Байерн има 15 след успеха си с 2:1 при визитата по-рано на Динамо (Киев), който е с една точка и ще завърши на последната позиция.

КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ !!!