Байерн и ПСЖ ще спорят за трофея в Шампионската лига в неделя от 22:00 часа. Баварската машина помете и Лион, побеждавайки с 3:0, след като в предишната фаза разби с впечатляващото 8:2 Барселона. 

С две попадения за успеха тази вечер на стадион "Жозе Алваладе" в Лисабон блесна Серж Гнабри - в 18-ата и 33-ата минута. Водещият реализатор в турнира Роберт Левандовски също вкара. Полякът оформи крайното 3:0 две минути преди края. 

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Първата голова ситуация във втория полуфинал беше за Лион. В четвъртата минута Мемфис Депай беше изведен с добър пас от Какере, премина встрани от излезлия Мануел Нойер и отправи удар, но извън целта. 

В 17-ата камерунецът Токо Екамби удари греда. Баварците наказаха този пропуск още при следващата си атака. Серж Гнабри блесна с отличен рейд и нанесе топовен изстрел от границата на наказателното поле, откривайки резултата - 1:0 за Байерн. 

В 25-ата той пробва нов далечен удар, но този път Aнтони Лопеш спаси. В 33-ата Перишич центрира по земя, стражът на Лион блокира изстрел на падналия Левандовски, но Гнабри беше на мястото и довкара за 2:0. Това бе негов девети гол за сезона в турнира. 

В 51-ата минута Перишич пропусна да вкара. В 55-ата Никлас Зюле изчисти топката в корнер, а играчите на Лион имаха претенции за игра с ръка, които не бяха уважени. При последвалото му изпълнение Нойер улови първия точен удар на "хлапетата" в мача, дело на Марсело. 

В 58-ата Токо Екамби изскочи сам срещу стража на Байерн, който обаче изби с крак. 

В 78-ата появилият се като резерва Филипе Коутиньо стреля неточно, а две минути по-късно все пак се разписа, но беше маркирана засада. В 88-ата минута Левандовски вкара дежурния си гол. Звездата на Байерн надскочи бранителите на Лион при центриране от фаул и оформи крайното 3:0. 

Така баварците се класираха за 11-ия си финал в КЕШ/ШЛ, с което се изравниха с Милан на втората позиция в това отношение след Реал (Мадрид) (16). 

ЛИОН - БАЙЕРН 0:3
0:1 Серж Гнабри (18), 0:2 Серж Гнабри (33), 0:3 Роберт Левандовски (88)

ЛИОН: Антони Лопес, Джейсън Денайер, Марсело , Фернандо Марсал , Усем Аоар, Лео Дюбоа, Максанс Какере, Гнали Корне, Бруно Гимараеш, Мемфис Депай, Карл Токо Екамби

БАЙЕРН: Мануел Нойер, Алфонсо Дейвис, Давид Алаба, Жером Боатенг, Йошуа Кимих, Тиаго Алкантара, Леон Горецка, Иван Перишич, Томас Мюлер, Серж Гнабри , Роберт Левандовски 

Легенда: гол , автогол , жълт картон , втори жълт картон , червен картон , смяна ,  опасна ситуация