Барселона загуби категорично от Байерн с 0:3 в първия им мач от група Е на Шампионската лига. Томас Мюлер (34) и Роберт Левандовски (56, 85) вкараха головете за баварците, които доминираха през целия мач.

На двубоя можеха да присъстват не повече от 40 000 зрители заради мерките срещу коронавируса в Испания, но домакините така и не успяха да зарадват феновете си.

В 14-ата минута Леон Горетцка отправи първия точен удар от границата на наказателното поле, но след рикошет в защитник, топката не затрудни германския страж Тер Щеген. Каталунците атакуваха опасно в следващото си нападение, но Сержи Роберто шутира неточно. Пет минути по-късно Лерой Сане затрудни максимално Тер Щеген, който успя да отрази диагоналния удар.

Добрата игра на баварците бе възнаградена с гол в 34-ата минута, когато Томас Мюлер получи необезпокояван от никого пред наказателното поле и шутира, а след рикошет в тялото на Ерик Гарсия топката се озова в мрежата за 0:1. Това бе седми гол за Мюлер срещу Барселона в европейските клубни турнири и попадение №217 за него с екипа на Байерн, като по този начин той изравни легендата и бивш изпълнителен директор на клуба - Карл-Хайнц Румениге. Темпото на игра видимо спадна и двата тима се оттеглиха на почивка при този резултат.

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Малко след началото на втората част Бускетс шутира отдалеч, топката рикошира в противников футболист и профуча покрай вратата, излизайки в корнер. В 52-ата минута Тер Щеген отрази удар на Лерой Сане от близка дистанция, но нямаше какво да направи четири минути по-късно, когато Роберт Левандовски вкара за 0:2. Полякът се разписа с добавка, след като топката се бе отбила в страничната греда при удар на Джамал Мусиала отдалеч.

Наставникът на домакините Роналдо Куман реагира и предприе четири промени в състава си, вкарвайки в игра тийнейджърите Юсуф Демир и Гави, както Мингеса и Филипе Коутиньо, който се опита да застраши Нойер веднага след влизането си в игра, но не намери целта.

Баварците продължиха да имат инициативата, а в 85-ата минута Роберт Левандовски довърши каталунците с втория си гол в мача, който бе под №22 за него в последните му 17 срещи в Шампионската лига.

В другия мач от тази група Динамо (Киев) и Бенфика завършиха 0:0 в украинската столица и поделиха по точка, за да оставят Барселона на дъното във временното класиране.

Група Е
Барселона – Байерн 0:3

0:1 Томас Мюлер (34), 0:2 Роберт Левандовски (56), 0:3 Роберт Левандовски (85)

Барселона: Тер Стеген, Пике, Араухо, Бускетс (к) (59 Гави ), Депай, Педри, Де Йонг (66 Коутиньо), Жорди Алба (74 Балде), Серджи Роберто (59 Юсуф Демир), Франк де Йонг, Ерик Гарсия (66 Мингеса)
Треньор: Роналд Куман

Байерн: Нойер, Упамекано , Зюле (82 Станишич), Павар (66 Ернандес), Кимих , Горетцка, Сане (82 Коман), Дейвис, Мюлер (82 Забицер), Мусаила (70 Гнабри), Левандовски 
Треньор: Юлиан Нагелсман

Стадион: „Камп Ноу”, Барселона

Рефер: Майкъл Оливър (Англия)

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия 

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА