Бенфика размаза у дома Зенит с класиката 3:0 в последния си мач от група G на Шампионската лига. За „орлите“ от Лисабон бе ясно, че отпадат от тази надпревара, но след убедителната победа и по-добри показатели в директните срещи (1:3 в Санкт Петербург) те успяха да завършат трети в групата и да се класират за 1/16-финалите на Лига Европа. В същото време руския тим приключи с участието си в евротурнирите този сезон. В другата среща Олимпик (Лион) и РазенБалшпорт Лайпциг завършиха 2:2.

Аржентинецът Франко Черви (47), асистиралият му Пици (58-дузпа) и автогол на Сардар Азмун в 79-ата минута подсигуриха категоричния успех за португалския гранд, които игра почти цяло второ полувреме с човек повече на терена. В 56-ата минута бразилецът Дъглас Сантос си изкара втори жълт и червен картон, а гостите доиграха мача в намален състав и това без съмнение даде отражение на резултата.

След победата си Бенфика събра 7 точки и завърши на тратата позиция заради по-добрите си показатели в директните двубои със Зенит, който също със 7 точки остана на последното място и приключи с участието си на европейската сцена през настоящия сезон. РазенБалшпорт Лайпциг спечели групата с 11 точки, а за Олимпик (Лион) също продължава на 1/8-финалите като втори с 8 точки.