Бившият футболист на полуфиналиста в Шампионската лига Тотнъм - Димитър Бербатов говори за времето си в английския тим и направи прогноза за тазвечершния първи елиминационен мач на "шпорите" с Аякс.

Нападателят определи битката като "50/50", но подчерта, че Тотнъм има сили да стигне до финала.

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

"Някои играчи никога не стигат до финал в този турнир и трябва да се възползват от шанса си. Аякс е млад отбор, но мисля, че Реал и Ювентус ги подцениха заради това. Надявам се Хари Кейн да е готов за финала, но Тотнъм показа, че може да се справи и без него", обясни бившият номер 9 в тима.

Бербатов похвали новия стадион на "шпорите", на който вече имаше удоволствието да играе в мач на легендите на Тотнъм срещу Интер и призна, че се е пошегувал със собственика на клуба Даниел Леви.

"Поздравих го, защото стадионът е невероятен и го попитах защо не го направи, докато бях тук, за да мога и аз да му се насладя", призна Бербатов в интервю за BetFair.

Българинът си спомни и финала през 2011 година, когато пропусна двубоя за титлата срещу Барселона (1:3) заради треньорско решение.

"Беше ми трудно. Бях голмайстор на тима във Висшата лига, но не бях сред избраните. Останах в съблекалнята, там го гледах. Не ми е никак приятен спомен", призна Бербатов.

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2018/19 – КЛАСИРАНЕ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ