Байерн се развихри в края и смачка Бенфика с 4:0 в Лисабон, записвайки трета поредна победа без допуснат гол в група „Е“ на Шампионската лига. Лерой Сане (70, 84) вкара два гола, един добави Роберт Левандовски (82), а в 80-ата минута Евертон от домакините си вкара автогол. По-рано в другия мач от групата Барселона надви Динамо (Киев) с 1:0 на "Камп Ноу".

Баварците доминираха през целия мач и в първата част създадоха повече голови положения от домакините, но така или иначе попадение не бе реализирано. Роберт Левандовски, Кингсли Коман и Лерой Сане бяха отчаяни от вратаря Одисеас Влаходимос, а неговият колега Мануел Нойер се намеси веднъж решаващо след удар на Дарвин Нуньес. 

Левандовски вкара гол в 42-ата минута, но попадението правилно не бе зачетено заради игра с ръка на поляка, който не получи картон, въпреки че домакините имаха такива претенции. Съдията Овидиу Хацеган първоначално посочи центъра, но ситуацията бе разгледана с ВАР и промени решението си.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Три минути след почивката Бенжамен Павар отправи много хубав удар, но Влаходимос успя да се намеси, а след това топката срещна десния стълб на вратата на Бенфика. Секунди по-късно Томас Мюлер нацели същата греда с хубав удар, но в тази ситуация бе маркирана и засада. В 52-ата минута Мюлер се разписа, но и това попадение не бе зачетено след намесата на ВАР заради засада на Кингсли Комен в хода на атаката.

Домакините на свой ред имаха шанс с мощен удар на Диого Гонзалвеш в 56-ата минута, но Мануел Нойер направи страхотно спасяване, избивайки топката в корнер. Две минути по-късно Лукас Верисимо с глава също не намери целта, както и Роман Яремчук в 67-ата минута. Три минути след това Лерой Сане се разписа от пряк свободен удар и даде аванс на баварците.   

Германският шампион удвои в 80-ата минута, когато Серж Гнабри се опита да центрира, а Евертон засече топката и я прати в собствената си врата. Две минути по-късно Гнабри подаде към Лерой Сане, а той пусна към Роберт Левандовски, който отблизо не пропусна да се разпише. След още две минути Йосип Станишич подаде към Лерой Сане, който с едно докосване вкара топката във вратата и оформи крайния резултат. 

С тази победа Байерн има 9 точки на върха в групата и се нуждае само от една победа, за да си гарантира класирането за осминафиналите. Бенфика е втори с 4 точки, Барселона заема трета позиция с 3, а Динамо (Киев) е на дъното без спечелена точка.

РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ - ТУК !!!