ЮРИ СЛАВЧЕВ/СПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК НА БЛИЦ СПОРТ В ПИЛЗЕН

Лудогорец е на прага на групите на Шампионската лига. Тимът от Разград спечели първия плейоф срещу чешкия Виктория (Пилзен) с 2:0, а реваншът е във вторник от 21:45 часа на "Доосан Арена". Именно този стадион и Виктория се явяват последните прегради пред Лудогорец към заветното второ участие за последните три години в групите на Шампионската лига.

Отделеч си личи, че красивото съоръжение е дом на Виктория. "Кацнал" в малък парк между реките Mze и Radbuza, китният и спретнат стадион е с капацитет от близо 12 000 места, предава репортерът на БЛИЦ СПОРТ от мястото на събитието. Всичко в него и около него е в цветовете на тима домакин - синьо-червено. Дори пейките в парка около стадиона са боядисани в тези цветове. Феновете минават през тунел, който е изцяло изрисуван с инициали, символи и цветове на Виктория. Около него са символите на град Пилзен - пивоварната и музея на бирата.

На стадиона тече трескава подготовка за двубоя с Лудогорец. Близо 50 работници подготвят съоръжението отвън и отвътре за предстоящия мач. Служителите подменяха чимовете, опъваха паната и шатрите с логото на Шампионската лига. Феншопът и офисът на домакините също са на самия стадион и работят под пара. "Всичко ще бъде изрядно, спретнато и приветливо. Стараем се максимално да изпълним условията за мач от толкова висок ранг на турнира, както и да зарадваме гостите от България", споделиха пред екипа ни домакините. А те са повече от любезни - създават перфектна организация и са отзивчиви за всякакви въпроси.

От Виктория се похвалиха пред БЛИЦ СПОРТ, че са останали едва 500 билета, които най-вероятно бъдат изкупени още днес. Така Лудогорец ще излезе пред близо 12 000 привърженици, които въпреки слабите резултати напоследък са готови да подкрепят любимците си.