ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Челси спечели с 2:1 при визитата си на австрийския първенец Залцбург в предпоследния пети кръг от група Е и се класира за 1/8-финалите на Шампионската лига още преди заключителните срещи в групата. В другия мач от нея по-късно Динамо Загреб приема Милан.

Двубоят започна с минута аплодисменти за почит към собственика на компанията Ред Бул Дитрих Матешиц, който почина преди няколко дни.

"Сините" от Лондон изтърваха шанс да поведат още във 2-ата минута, когато Бернардо върна слабо с глава топката към своя вратар, а Кай Хаверц стигна до нея, но бе пресрещнат от Филип Кьон, който предотврати удар към вратата си. Стражът на Залцбург получи тежък удар в главата, но все пак продължи срещата.

В 16-ата минута домакините отправиха първия си удар към вратата на Челси, но Сучич не намери целта. Гостите пък поведоха с първия си точен удар в 23-ата минута на Матео Ковачич от границата на наказателното поле. Десетина минути по-късно Пиер-Емерик Обамеянг бе изведен абсолютно сам срещу вратаря на домакините Кьон, който спаси удара на габонеца, а няколко минути след това отрази такъв и на Кай Хавертц с глава.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В последните секунди на първата част Обамеянг имаше нова възможност да обстрелва вратата на Залцбург, но отново не успя да преодолее стража на австрийците.

Само три минути след почивката Залцбург изравни след бърза атака, при която Вьобер центрира перфекто отляво към Жуниор Адаму, който от въздуха успя да насочи топката в мрежата за 1:1. Няколко минути след това голмайсторът Адаму изчисти топката от голлинията след удар към вратата на домакините.

В 64-ата минута Кай Хавертц получи на дъгата на наказателното поле, нагаласи си топката на левия крак и вкара красив гол за 1:2, пращайки я в сглобката на вратата, за да остави безпомощен вратаря на домакините.

До края на мача "биковете" не успяха отново да отвърнат на удара и в крайна сметка "сините" от Лондон грабнаха трите точки, с които си гарантираха участие в следващата фаза на надпреварата.

Група Е  (класиране)
19:45 часа Залцбург – Челси 1:2
0:1 Матео Ковачич (23), 1:1 Жуниор Адаму (48), 1:2 Кай Хавертц (64)

22:00 часа Динамо Загреб – Милан

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК