Близо 110 милиона евро могат да бъдат разпределени само в тазвечерните 8 мача от груповата фаза на Шампионската лига. За едни битката е на живот и смърт, тъй като е с цената на класиране на елиминации, а тя е точно 9,5 милиона евро (общо 76 за всички 1/16-финалисти).

Winbet - победата е емоция! (18+)

В зависимост от това дали отборът е победител или подгласник в групата, се дават съответно по 2 и 1 милион евро (общо 12 милиона за 8-те тима, продължаващи напред).

Още 21,6 милиона пък могат да бъдат разпределени, ако всички 8 мача завършат с победи. За 3 точки в груповата фаза се полагат по 2,7 милиона евро, а за хикс - 900 хиляди.

Така че, сметката показва, че победа с 1:0 за някой от претендентите за класиране може да донесе на клуба сумата от 14,2 милиона евро (2,7 милиона за 3-те точки, 9 милиона за класирането напред и още 2 милиона, ако тимът стане първи в групата), а загуба със същия резултат - да го остави без тази сума.

Припомняме, че абсолютно всички участници в груповата фаза на Шампионската лига вече прибраха по 15,25 милиона евро само за класирането си.