Треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев похвали футболистите си след заслужения успех в Белград. "Орлите" елиминираха Цървена звезда след победа на реванша с 4:2 и се класираха на плейофа за влизане в групите на Шампионска лига.

"Искам отново да играем пред 40 хиляди на "Васил Левски", да дойдат да гледат отбора, а не да ни псуват", каза спецът, след като на реванша в Белград сръбските фенове не спряха да сипят псувни по българите.

"Поздравявам футболистите за характера, който проявиха. Това е един много добър отбор, който знае как да играе международни мачове, а и в България. Много хора бяха скептици спрямо реванша и за историята на отбора, с който играем. Мачът наистина беше такъв, поведоха ни, но характерът, който имат футболистите, видяхте, че стигнахме до 2:2 и в продълженията беше едно тотално надиграване. Това е най-добрият ни мач това лято, но като цяло можем и повече. Да се надяваме на добър жребий, за да може българските фенове да гледат добри отбори. Както беше по-миналата година, отборите, които идваха радваха всички българи", коментира Дерменджиев.

Относно психическото напрежение преди двубоя, треньорът на шампионите каза: "Не ни повлия. Искаха да създадат една психоза."

"Искам независимо кой отбор е, да бъде поддържан. Исках и Левски да продължи, и който отбор да е. И Левски, и Славия, и Берое. За да може българският футбол да има друго лице. Трябва в това отношение да бъдем българи. Радвам се за клуба, за хората, които работят в клуба и за феновете, които бяха малко и дойдоха да си гледат отбора. Къде ги чухме, къде не ги чухме, но дойдоха и бяха с нас", каза Дерменджиев.

"Всичко се върши по време на подготовки, преди мача. В съблекалнята един треньор има 2-3 минути. Там, когато трябваше да почне първото продължение, футболистите усетиха, че Звезда не са това, което бяха. Видяхте ги с човек по-малко, вярно в края имаше и схващания, но футболистите играха с много голям характер. Играха тактически правилно. Целият отбор има изключително висока оценка, това, че Вандерсон е завършил с хеттрик, е майсторство", продължи специалистът.

"Отборите са различни, има доста различни футболисти. Това е съдба, който клуб ни се падне, това е. Ние не можем да избягаме. Влезли сме през парадния вход в Лига Европа, искам да минем и следващия кръг и да играем в Шампионска лига", каза Дерменджиев по повод жребия в петък.

„Когато дойдох казах, че отборът ще стане шампион и ще играе Шампионска лига, виждате, че нещата се сбъдват. Радвам се за футболистите и хората, които управляват клуба. Нека един български клуб да има името на България, да го чуват... да го чуват с отбора Лудогорец“, допълни Дерменджиев.



БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
Всичко за Първа лига - ТУК
ТВ програма на Първа професионална лига