Треньорът на Борусия (Дортмунд) Томас Тухел обяви, че няма да дава почивка на никой и за домакинството срещу Спортинг (Лисабон) ще разчита на най-доброто, с което разполага. Мачът от груповата фаза на Шампионската лига е утре вечер от 21:45 часа българско време, а при победа вестфалци ще си гарантират класиране за осминафиналите на турнира.

„Трябва да излезем на терена с пълния пакет. Става въпрос за предварително класиране за следващата фаза. Всичко друго би било лекомислено и непрофесионално. Правя си сметки за двубой срещу най-добрия Спортинг”, сподели Тухел на пресконференцията преди мача.

Португалецът Рафаел Герейро, Гонсало Кастро и турчинът Емре Мор са пред завръщане в игра, след като взеха участие в последната тренировка на Борсия. Лукаш Пишчек има проблеми със стомашно-чревна инфекция, а японецът Шинджи Кагава също е под въпрос. В лазарета остават Ерик Дурм, Марсел Шмелцер и Марко Ройс.

Дортмунд има 4 победи от 4 домакинства досега срещу португалски отбори, а Спортинг е записал само едно равенство и 11 загуби в мачовете си с немски тимове.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА