Порто срази гостуващия Шалке 04 с 3:1 и си гарантира първото място в група „D“ на Шампионската лига кръг преди края. Иначе и двата тима се бяха класирали за 1/8-финалите още преди мача помежду си, след като по-рано Локомотив (Москва) надви у дома Галатасарай с 2:0 и сложи край на амбициите на турския гранд за втората позиция.

Най-интересното положение за първата част бе в 15-ата минута, когато вратарят на гостите Ралф Ферман отрази удар на Ясин Брахими.

През втората част настана голова фиеста. Натискът на „драконите“ даде резултат и Едер Габриел Милитао (52) ги изведе напред в резултата. При ответната атака Коноплянка можеше да изравни, но Икер Касияс спаси. Порто нанесе много бързо втори удар чрез Хесус Корона (55), който вкара за 2:0 след пас на Ясим Брахими. Пет минути след това удар на Фелипе разтресе напречната греда на вратата на гостите.

В заключителните минути първо Набил Бенталеб (89) намали на 2:1, а в добавеното време Муса Марега (90+4) оформи крайния резултат, след като бе изпуснат от отбраната на германците.

След успеха си Порто има 13 точки на върха и в последния кръг ще гостува на Галатасарай, който е трети с 4 точки. Шалке 04 е непоклатим от втората позиция с 8 точки в заключителния си мач приема Локомотив (Москва).

ШАМПИОНСКА ЛИГА, СЕЗОН 2017/18 – КЛАСИРАНИЯ, ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ