Уелският първенец Дъ Ню Сейнтс спечели с 3:1 след продължения при визитата си на ФК Европа от Гибралтар в реванш от първия квалификационен кръг на Шампионската лига и го елиминира с общ резултат 4:3. В първия мач ФК Европа бе спечелил с 2:1 като гост, но загуби със същия резултат на свой терен в редовните 90 минути и се стигна до продължения. В 37-ата минута Иван Моя си вкара автогол, а малко след това Скот Куигли (41) удвои аванса на гостите. Лиам Уолкър (53) вкара гола за домакините на стадиона в португалския град Алгарве и така се стигна до продълженията, а в тях отново Скот Куигли (104) бе в прегръдките на своите съотборници, класирайки Дъ Ню Сейнтс за следващата фаза, където ще срещне хърватския шампион Риека.

В същото време ФК Санта Колома и арменският Алашкерт завършиха 1:1 в Андора. Така гостите продължиха напред с общ резултат 2:1, след като бяха спечелили с 1:0 преди седмица на свой терен. В реванша сърбинът Уро Ненадович (28) вкара гола за гостите, а Идефонс Лима (63) се разписа за домакините. Съперник на Алашкерт във втория квалификационен кръг е БАТЕ (Борисов) от Беларус.

Ла Фиорита и Линфийлд пък направиха 0:0 в Сан Марино. По този начин тимът от Северна Ирландия, който бе спечелил с 1:0 в първия мач се класира за следващия кръг, в който ще срещне шотландския шампион Селтик.

РЕЗУЛТАТИ И ПЪЛНА СТАТИСТИКА ЗА ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!