Българският национал Мартин Минчев и съотборниците от Спарта (Прага) отпаднаха от ФК Копенхаген с 2:4 след дузпи в третия квалификационен кръг на Шампионска лига. Двубоят завърши при резултат 1:1 в редовното време и така се стигна до продължения, след които се стигна до 3:3. Мартин Минчев влезе в първото продължение на двубоя в 94-ата минута на мястото на Ян Кучта.

След елиминирането си Спарта ще се изправи срещу загубилия от двойката АЕК Атина/Динамо Загреб в плейофа в Лига Европа, докато ФК Копенхаген ще премери сили с полския Ракув за място в групите на Шампионската лига.

Двубоят започна с натиск от страна на гостите от Копенхаген. Само няколко секунди след първия съдийски сигнал Елиас Акури намери Джордан Ларсон, който с удар от границата на наказателното поле откри резултата в полза на датчаните.

Велко Бирманчевич центрира от корнер в 56-ата минута в наказателното поле на Копенхаген, а там Ладислав Крейци засече с глава и реализира, но след намесата на ВАР голът не беше зачетен заради нарушение на футболист на Спарта.

Домакините от Прага изравниха в 80-ата минута, когато Велко Бирманчевич завърши соловата си акция, предолявайки Камил Грабара за 1:1.

В продълженията вече в 105-ата минута Лачи шутира директно от пряк свободен удар и направи резултата 2:1. Три минути по-късно в добавеното време на първото продължение Виктор Клаесон се оказа на правилното място в правилния момент, за да засече рикоширала топка в наказателното поле на чехите и да вкара за 2:2.

Спарта отново поведе в 107-ата минута, когато Виктор Олатунджи бе намерен в наказателното поле на Копенхаген и с удар от близко разстояние прати топката точно под плонжа на Грабара за 3:2. Копенхаген обаче не се предаде и в 112-ата минута резултатът отново бе равен – 3:3. Кристиан Сьоренсен центрира за Клаесон, който с глава прати топката във вратата, пазена от Петер Виндал за трети път. При дузпите датчаните бяха по-точни и след 4:2 в своя полза продължават напред.

В друг мач по същото време Галатасарай се наложи над Олимпия (Любляна) с 1:0 и го отстрани с общ резултат 4:0. Единственото попадение за турския гранд в реванша бе дело на Мауро Икарди (24). Така Галатасарай ще се изправи срещу Молде в плейофа за влизане в групите на Шампионска лига.

Брага също продължава напред, след като победи с 4:1 ТСЦ Бачка Топола и общ резултат от 7:1. Португалският тим ще премери сили с победителя от двойката Олимпик Марсилия/Панатинайкос за влизане в групите на ШЛ.

Динамо (Загреб) и АЕК (Атина) изиграха първия мач помежду си в Загреб, след като първия в гръцката столица бе отложен заради трагичен инцидент. „Жълто-черните“ се наложиха над хърватския тим с 2:1 в Загреб. Марко Булат изведе Динамо напред през първото полувреме, а АЕК достигна до обрата след голове на Стивън Цубер и Константинос Галанопулос през второто полувреме.