ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Най-голямата сензация във футболна Европа през 2023 година Клаксвик отпадна от Шампионската лига. Норвежкият първенец Молде победи шампиона на Фарьорските острови с 2:0 след продължения и сложи край на приказката му в турнира на богатите. В редовното време мачът завърши 1:0 с гол на Кристиан Ериксен (17), а в продълженията Мартин Линес (112) вкара нов гол за домакините и ги прати в плейофите за влизане в групите.

Двубоят започна с мигновен натиск на норвежкия тим. Магнус Ейкрем порази вратата на Клаксвик след 8 минути игра, но попадението не бе зачетено заради засада.

Все пак домакините поведоха в 17-ата минута, когато Ейкрем намери Кристиан Ериксен и 28-годишният халф се разписа за 1:0.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

След почивката гостите бяха по-активни и в 73-ата минута създадоха страхотна възможност, когато Лук Каси засече центриране от корнер, но топката срещна напречната греда.

В 112-ата минута от продълженията Мартин Линес се възползва от рикошет в наказателното поле на Клаксвик и шутира, преодолявайки стража Йонатан Йохансон за 2:0.

Молде ще се изправи срещу Галатасарай, който елиминира Олимпия (Любляна), в плейофа за влизане в групите на Шампионска лига. Клаксвик пък ще играе срещу победителя от двойката Шериф Тираспол - БАТЕ Борисов в плейофа за влизане в групите на Лига Европа.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!