Байерн демонстрира убийствената си мощ в атака и в снощния мач срещу Лион. Баварците спечелиха с 3:0 и се класираха за финала на Шампионската лига, а головете отбелязаха Серж Гнабри (2) и Роберт Левандовски. Германският национал вече има 9 гола в турнира, а полякът е начело в листата на стрелците с 15. Със своите 24 попадения двамата се превърнаха в най-резултатният нападателен тандем в рамките на един сезон на ШЛ.

Досега двама футболисти от един отбор бяха отбелязвали най-много 23 гола. Това направиха Кристиано Роналдо (17) и Гарет Бейл (6) при похода на Реал (Мадрид) към трофея през сезон 2013/14.

Левандовски може да се похвали и с друго впечатляващо постижение. Той не пропусна да се разпише във всички 9 мача в Шампионската лига, в които взе участие. По-дълга серия от него има само Кристиано Роналдо - 11 поредни мача с поне един гол.

Португалецът е притежател и на рекорда за най-много попадения в рамките на един сезон на турнира - 17 през сезон 2013/14. Левандовски се нуждае от два гола във финала срещу ПСЖ, за да се изравни с Роналдо.