„Не, това не е повторение на драмата с Барселона отпреди две години! Вчерашната, на собствен терен, е далеч по-страшна“, категорична е френската преса след отпадането на местния първенец Пари Сен Жермен в осминафиналите на Шампионската лига.

Най-безпощаден обаче е спортният всекидневник "Екип": „Дузпата на Рашфорд имаше същия смразяващ ефект като… гола на Костадинов през есента на 1993 г. ПСЖ е абсолютният специалист на падението, незаслужаващ ранга си, неспособен да носи отговорност“.

А отговорността, според френската преса, трябва да бъде разпределена между всички от ПСЖ, които бяха на терена, заедно с треньорския щаб. Френският супергерой Мбапе също е лице на вчерашния провал, смята "Екип". Но той е едва на 20 години и този катаклизъм може би ще му помогне да порасне. Докато за ПСЖ, това е спорно. Две години след кошмара Барселона, щеше да се знае, ако изобщо беше способен да расте.

Драмата вчера се разви пред погледа на контузения Неймар, който може да бъде наказан за нецензурни думи спрямо съдиите, пред онемелия емир на Катар Ал Тхани, собственик на клуба и пред 2200 летящи от щастие привърженици на Манчестър Юнайтед.

"Всички идват в клуба заради парите, те не знаят какво е да обичаш отбора си", казва разочарован привърженик на ПСЖ.