Осминафиналистите в най-престижния европейски клубен турнир този сезон записаха рекордна резултатност още преди последните два мача от тази фаза на надпреварата.

С гола на аржентинеца Пауло Дибала от дузпа за Ювентус над Порто (1:0) рекордът на 1/8-финалите в Шампионската лига бе подобрен. Това бе 57-о попадение в „турнира на богатите” от началото на година, а с двата гола на Лестър за домакинския успех над Севиля (2:0) бройката на головете нарасна до 59, колкото никога преди това на този етап в най-престижната надпревара на Стария континент.

Само в сблъсъка между Байерн и Арсенал бяха вкарани 12 гола, като 10 от тях са на сметката на баварците и във вратата на „топчиите”. Барса и ПСЖ пък си вкараха общо 11 попадения. Каталунците наваксаха пасив от 0:4 в първия мач и отстраниха парижани с историческия резултат 6:1 на реванша в Испания. Манчестър Сити победи Монако с 5:3 на „Етихад”, а головата фиеста между тези съперници може да продължи тази вечер на реванша в княжеството от 21:45 часа българско време. Атлетико (Мадрид) и Байер (Леверкузен) също ще допринесат за още по-висока резултатност на 1/8-финалите, след като в първия мач „дюшекчиите” спечелиха с 4:2 в Германия, а днес приемат „аспирините” на „Висенте Калдерон” от 21:45 часа българско време.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА