Треньорът на Порто Нуно Еспирито Санто заяви, че червеният картон за изгонването на Макси Перейра се е оказал решаващ за загубата от Ювентус с 0:1 в Торино в реванша от 1/8-финалите на Шампионската лига. „Драконите” бяха загубили в първата среща с 0:2 на свой терен и отпаднаха от надпреварата.

"Както и в първия двубой, решаващ се оказа червеният картон. В такива случаи винаги можем да си мислим какво щяхме да направим, ако бяхме играли 11 срещу 11. Знаехме, че трябва да вкараме поне два гола, но не искахме да променяме стила си на игра. Започнахме добре, владеехме топката и се защитавахме стабилно. Бяхме достатъчно уверени и до червения картон всичко ни се получаваше", сподели Еспирито Санто след мача.

"През второто полувреме бях поразен от невероятната подкрепа на нашите фенове. Това ни даде допълнителни сили. Не допуснахме нов гол с човек по-малко, а освен това имахме няколко възможности да отбележим. Никога не сме изглеждали толкова сплотени на терена", допълни наставникът на „драконите”.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА