Мениджърът на Манчестър Сити Хосеп Гуардиола не бе в много добро настроение въпреки убедителната победа над Борусия (Мьонхенгладбах) на старта в груповата фаза на Шампионската лига с 4:0. Причина за това се оказаха феновете на „гражданите”, които не изпълниха „Етихад” за сблъсъка с „жребците”. Само 30 270 зрители присъстваха на мача и стадионът изглеждаше полупразен в сравнение със срещите от английската Висша лига.

„Нашите фенове трябва да знаят, че играем за тях. Това е нашата работа. Ние сме тук, но без нашите фенове не би имало причина да сме тук. Нашите фенове трябва да знаят, че се нуждаем от тях в Шампионската лига”, изрази Гуардиола недоволството си.

„Нуждаем се от феновете, за да можем да преодолеем най-добрите тимове в света. С нашите фенове и техните възгласи сме по-силни. Нашите играчи винаги дават всичко от себе си, те заслужават пълен стадион”, допълни испанският специалист.

Традиционно всеки мач от Шампионската лига на „гражданите” в Манчестър започва с освиркване на химна на надпреварата. Това води началото си от 2012 година, когато феновете на тима започват вражда с УЕФА заради тогавашния нападател на тима Марио Балотели, който е обиждан расистки от противникови привърженици. По-късно враждата се задълбочава заради наложени наказания на Сити от УЕФА заради нарушаване на правилата на финансовия феърплей.

„Не съм бил тук, когато всичко това се е случило. Трябва лека полека да забравим какво се е случило в миналото. Днес стадионът не беше пълен. Единственото, което можем да направим, е да играем толкова добре следващия път, че хората вкъщи да си кажат: „Искам да съм там’”, завърши Гуардиола.

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА