ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Нюкасъл разби с 4:1 ПСЖ за първата си победа в тазгодишното издание на Шампионската лига. В мач от група "F" "свраките" на Еди Хау разбиха шампиона на Франция, неутрализирайки напълно Килиан Мбапе, който не направи нищо запомнящо се.

Мигел Алмирон в 17-ата, Дан Бърн в 39-ата, Шон Лонгстаф в 50-ата и Фабиан Шер в 91-ата минута реализираха попаденията във вратата на Джанлуиджи Донарума. Люка Ернандес вкара почетен гол за парижани в 56-ата. 

Победата е първа за Нюкасъл в Шампионската лига от 20 години насам. 

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Гостите, водени от треньора Луис Енрике, създадоха първата голова възможност. В петата минута Усман Дембеле стреля от воле, но встрани от целта. Нюкасъл постепенно се окопити и започна да притиска съперника, като в 14-ата минута Алмирон стреля от дистанция, но над вратата.

В 17-ата минута резултатът бе открит. Маркиньос сгреши при изнасянето на топката, Исак отправи удар, който бе спасен от Донарума, но при добавката Алмирон не сбърка - 1:0. 

ПСЖ отговори с мощен изстрел от дистанция на Заир-Емери в 23-ата минута, който обаче бе на около метър встрани от вратата. В 25-ата минута Фабиан Шер бе изпуснат от защитата на гостите и стреля от движение в аут. Секунди по-късно Гонсало Рамош изпрати топката встрани от целта.

В 39-ата минута пред вратата на гостите стана напечено. Донарума трябваше да се намесва на два пъти, като първо попречи да се стигне до автогол на негов съотборник, а след това спря и изстрел от малък ъгъл на Бруно Гимараеш. Топката обаче се върна в бразилеца, който центрира към Дан Бърн, той надскочи противник и с глава реализира, въпреки че стражът на ПСЖ отново успя да се намеси. Ситуацията бе разгледана обстойно с ВАР, защото имаше поне три неща, на които да се обърне внимание - дали Джамал Ласелс играе с ръка, дали Бруно Гимараеш е в засада при паса към него и дали топката преминава голлинията с целия си обем. Вторият и третият компонент бяха в полза на Нюкасъл, но от повторенията се видя, че топката докосва ръката на Ласелс при борбата във въздуха. Въпреки това съдиите зачетоха попадението.

Второто полувреме започна с трети гол за "свраките". В 50-ата минута Киърън Трипиър пусна пас в коридор за Шон Лонгстаф, който стреля от малък ъгъл, но успя да прокара топката под плонжа на Донарума за 3:0.

В 56-ата минута ПСЖ намали изоставането. Заир-Емери прехвърли защитата на домакините и подаде на Люка Ернандес, който с глава се разписа за 3:1.

В първата минута на добавеното време Фабиан Шер също вкара. Швейцарецът отне топката от Гонсало Рамош, комбинира с Джейкъб Мърфи и с удар от границата на наказателното поле опъна мрежата зад Донарума - 4:1.

Нюкасъл събра актив от 4 точки и оглави класирането в групата. ПСЖ остава на второто място с 3. Трети с 2 е Милан, а Борусия (Дортмунд) има 1 точка, която взе тази вечер от "росонерите". На препълнения "Сигнал Идуна Парк" не падна гол - 0:0.

"Росонерите" във втори пореден мач в Групата на смъртта създадоха по-чистите положения от противника, но отново не успяха да вкарат. Двубоят в Дортмунд бе равностоен, но последните минути два пропуска на резервата Самуел  Чуквуедзе и един на Тео Ернандес, се оказаха решаващи. Преди това добри шансове за гол пропиляха Кристиан Пулишич в началото на първата част и Оливие Жиру малко преди почивката. Домакините също имаха ситуации, особено първото полувреме, но те също останаха без отбелязан гол, след като паднаха на старта с 0:2 от ПСЖ. 

Група "F"
Нюкасъл - ПСЖ 4:1
1:0 Мигел Алмирон (17), 2:0 Дан Бърн (39), 3:0 Шон Лонгстаф (50), 3:1 Люка Ернандес (58), 4:1 Фабиан Шер (90+1)

Борусия (Дортмунд) - Милан 0:0