ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Барселона победи Порто с минималното 1:0 като гост и записа втори успех в група "H" на Шампионската лига. Единственото попадение падна в добавеното време на първото време, когато точен беше Феран Торес. Той се появи на терена десетина минути по-рано, след като Роберт Левандовски се контузи. 

16-годишен пренаписа историята на Шампионска лига

Първата по-опасна ситуация дойде в 17-ата минута, когато Марк-Андре тер Стеген спаси удар на Стивън Еустакио. Три минути по-късно домакините имаха претенции за дузпа, които не бяха уважение от Антъни Тейлър.

Барселона стигна до първия си шанс в 23-ата минута. Жоао Феликс стреля от границата на наказателното поле, но Диого Коща се намеси.

В 33-ата минута Роберт Левандовски беше заменен принудително от Феран Торес, след като получи контузия след остро влизане на Давид Кармо. Десет минути по-късно Тареми отправи точен удар, който не затрудни Тер Стеген.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

В 44-ата минута Барса застраши вратата на Коща с далечен изстрел на Феран Торес, но топката попадна в обсега на вратаря и той се намеси. В първата минута на добавеното време каталунците откриха резултата. Ромарио Баро допусна сериозна грешка в центъра на терена и топката му бе отнета от Илкай Гюндоган, който изведе Феран, а испанецът изпрати топката под плонжа на Коща.

Второто полувреме започна с хубав изстрел на Жоао Марио, който мина на сантиметри над напречната греда на вратата на каталунците. В 53-ата минута Тареми изведе с фамозен паса Пепе, който обаче се забави. Това позволи на Жул Кунде да го настигне и да му избие топката точно преди да нанесе удар към вратата. В 65-ата минута Тер Стеген спаси удар на Уендъл, който бе изведен очи в очи с него.

Натискът на Порто продължи, а с неубедителните си действия каталунците накараха феновете си да недоволстват и да треперят, опасявайки се, че победата може да се изплъзне. Тареми отново затрудни защитата на гостите. Иранецът получи подаване в наказателното поле, стреля от воле, но Тер Стеген отново бе на правилното място.

В 71-ата минута Галено напредна и с хубав удар в далечния ъгъл принуди германския вратар на Барса отново да показва класата си.

Шест минути по-късно Порто получи правото да изпълни дузпа. Еустакио овладя топката, а при опита си да го спре, Жоао Кансело игра с ръка. Последва обаче намеса на ВАР и 11-метровият наказателен удар бе отменен заради игра с ръка на полузащитника на "драконите".

В 83-ата минута Тареми прати топката в мрежата с акробатично изпълнение, но бе зад отбраната на каталунците и попадението бе отменено.

В третата минута на добавеното време Гави получи втори жълт и съответно червен картон, което остави гостите с десет човека на терена. Минута след това Франсиско Консейсао пробва късмета си с удар от границата на наказателното поле, но покрай вратата в аут и Барса спечели с 1:0.

Каталунците са първи в групата с 6 точки, а Порто има 3, с колкото е и Шахтьор (Донецк), спечелил след обрат с 3:2 гостуването си на Антверпен. 

Порто - Барселона 0:1 
0:1 Феран Торес (45+1)