ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Лудогорец и Олимпия завършиха 1:1 в първи мач от втория квалификационен кръг на Шампионската лига и всичко ще се решава на реванша в Любляна на 1 август (вторник) от 21:00 часа. Единият от еврокошмарите на Левски успя да поведе рано на стадион "Хювефарма Арена" в Разград, след което възпитаниците на Ивайло Петев доминираха и само могат да съжаляват, че не стигнаха до така жадуваната победа.

В 14-ата минута Олимпия излезе напред в резултата с гол на Тими Елшник, който се разписа с мощен изстрел от дистанция. Играчът на гостите се възползва от подарък на Игор Пластун. Централният бранител на Лудогорец изчисти топката по земя право на крака на Елшник и той я изпрати неспасяемо в десния ъгъл на Серджио Падт. 

Малко преди почивката Доминик Янков демонстрира отличната си скорост и техника и изравни резултата с красиво попадение - 1:1. Съотборниците му Кирил Десподов и Спас Делев също можеха да се разпишат, но удариха греди. Пропуски направи и Матиас Тисера. 

Топ Коефициенти Всеки Ден за Всички Мачове!

Ивайло Петев реши да заложи от първата минута на едно от новите попълнения - Квадво Дуа. За швейцарския нападател това бе дебют за Лудогорец в евротурнирите. Той обаче се контузи още в началото и се наложи да бъде принудително заменен от Тисера. 

Олимпия успя да поведе в 14-ата минута. Капитанът Тими Елшник се възползва от подарък на Игор Пластун и от около 25 метра с мощен изстрел прониза Серджио Падт - 0:1.

В 23-ата минута Десподов изпълни пряк свободен удар, но Матевж Видовшек изби топката в напречната греда. Малко след това Доминик Янков опита мерника си, но неточно в аут. 

В 44-ата минута Янков обаче блесна и изравни с красиво попадение. Националът ни получи подаване отляво от Клод Гонзалвеш, напредна и навлезе на скорост в наказателното поле на Олимпия, като успя да залъже бранителите и технично да отбележи от малък ъгъл - 1:1. 

След почивката заваля силен дъжд над стадиона в Разград. "Орлите" вдигнаха оборотите, опитвайки се да постигнат обрат. В 54-ата минута Петев потърси промяна. Текпетей бе заменен от Кайо Видал, а Якуб Пьотровски отстъпи мястото си на Педро Нареси. 

Четири минути след това Видал потърси с подаване Десподов в наказателното поле, но стражът на Олимпия изпревари капитана на домакините. В 63-ата минута Тисера направи пропуск. Малко след това той отбеляза, но попадението беше отменено заради засада на Десподов, който му подаде пред голлинията. 

В 80-ата минута Видовшек се отличи с две страхотни спасявания. Гонзалвеш центрира в наказателното поле, където Спас Делев засече с глава, но стражът на Олимпия изби в напречната греда, топката стигна до Тисера, който също пробва да отбележи с глава, но вратарят отново се справи. В края прехвърчаха искри, след като играчи на двата отбора се спречкаха. И в добавените шест минути не падна попадение и срещата приключи 1:1.

Крайният победител ще играе с Жалгирис или Галатасарай (2:2 в първия мач) в третия квалификационен кръг на Шампионската лига. Загубилият измежду Лудогорец и Олимпия ще играе в третия квалификационен кръг на Лига Европа срещу загубилия от двойката Динамо (Загреб) - Астана. 

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК! 

ЛУДОГОРЕЦ - ОЛИМПИЯ (Любляна) 1:1
0:1 Тими Елшник (14), 1:1 Доминик Янков (44)

По-важното от мача по минути:
1 - Начало на двубоя.
2  Проблеми за Квадво Дуа. Новото попълнение на Лудогорец показва, че изпитва някакви болежки.
4 - Швейцарският голмайстор Дуа напусна терена с контузия. Матиас Тисера се подготвя да влиза в игра.
7  Тисера вече е на терена.
14  ГОЛ! Олимпия поведе с попадение на Тими Елшник. Игор Пластун сгреши, подарявайки топката на капитана на гостите, който от около 25 метра с мощен изстрел я изпрати във вратата на Серджио Падт.
23
  ГРЕДА! Кирил Десподов изпълни пряк свободен удар фронтално срещу вратата на Олимпия, топката се отби в напречната греда.
27 - Доминик Янков стреля покрай целта. 
44  ГОООЛ! Страхотно попадение на Доминик Янков - 1:1! Клод Гонзалвеш пусна извеждащо подаване към българския национал вляво, той напредна с топка в крака, навлезе в наказателното поле и технично се разписа, след като залъга бранителите на Олимпия. 
45 - Добавеното време е 3 минути.
45+3 - Край на първото полувреме.
---------
46 - Начало на второто полувреме.
47 - Дъжд се излива над стадиона в Разград.
63  Пропуск на Матиас Тисера, който имаше отлична възможност за гол.
67  Отменен гол на Тисера, който засече центрираната от Десподов топка, но при паса към българския национал преди това имаше засада.
80  ГРЕДА! Спас Делев за малко да се разпише и да направи обрат за Лудогорец. Националът ни засече с глава центриране на Клод Гонзалвеш, но стражът на Олимпия изби в напречната греда, топката стигна до Тисера, който също засече с глава, но Видовшек отново се справи.
90 - Добавеното време е 6 минути.
90+7 - Край на мача. Лудогорец и Олимпия завършиха 1:1. 

ЛУДОГОРЕЦ: 
1.Серджио Падт, 16.Аслак фон Витри , 32.Игор Пластун, 22.Франко Русо, 44.Марсел Хайстер, 64.Доминик Янков  (73  90.Спас Делев), 6.Якуб Пьотровски (54  30.Педро Нареси ), 8.Клод Гонзалвеш, 37.Бърнард Текпетей (54  77.Кайо Видал), 11.Кирил Десподов (к) (73  7.Рик Джонатан), 9.Квадво Дуа  (7  10.Матиас Тисера)
Резерви: 12.Симон Слуга, 69.Пламен Пепеляшев, 5.Георги Терзиев, 7.Рик Джонатан, 10.Матиас Тисера, 17.Сон, 20.Густаво Нонато, 24.Оливие Вердон, 30.Педро Нареси, 77.Кайо Видал, 82.Иван Йорданов, 90.Спас Делев 
Треньор: Ивайло Петев


ОЛИМПИЯ (Любляна): 
69.Матевж Видовшек, 2.Жорже Силва, 14.Марсел Ратник, 16.Ахмет Мухамедбегович, 3.Давид Суалехе, 19.Свит Сешлар (86  20.Неманя Мотика ), 34.Агустин Дофо , 10.Тими Елшник  (к), 99.Руи Педро (75  33.Неманя Гаврич ), 9.Мустафа Нукич  (66  37.Педро Лукас), 21.Иван Посавец (75  30.Раул Флорус)
Резерви: 22.Денис Пинтол, 31.Жан Маурисио, 6.Матео Караматич, 11.Саар Федида, 15.Марко Ристич, 17.Адмир Бристрич, 20.Неманя Мотика, 30.Раул Флорус, 33.Неманя Гаврич, 37.Педро Лукас, 43.Алжаш Крефл, 77.Алдин Якупович 
Треньор: Жоао Енрикеш

Разград, стадион "Хювефарма Арена"
Съдия: Рохит Саги (Норвегия) 

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР