Една от големите легенди на Ливърпул Греъм Сунес си спомни с ужас за родния ЦСКА. Това се случи по време на интервю на бившия шотландски футболист, което той даде по повод утрешния финал, в който мърсисайдци ще играят за шестата си титла в Шампионската лига. 

Сунес говори за някои от легендарните срещи на "червените" в европейските турнири, като се присети и за комшарната загуба на гранда от "Анфийлд" от "армейците" през сезон 1981/82. 

Winbet - на един клик разстояние! (18+)

Тогава българският тим губи с 0:1 в Англия първата среща, а на реванша в София Сър Кени Далглиш (б.р. - по онова време само Кени Далглиш), Иън Ръш и компания свеждат глава пред родния гранд, отстъпвайки с 0:2 след продължения. 

По-любопитното е, че година по-рано английският колос побеждава ЦСКА с повече от категоричното 6:1 в двете срещи.

"Губихме от полски тим, от много добър грузински тим - Динамо (Тбилиси). Те имаха половината отбор на СССР. ЦСКА София? Как, по дяволите, ни победиха, след като година по-рано ги бихме със 7:0 в двата мача (б.р. - резултатът е 6:1)? Виждате ли отборите, които са ни побеждавали...", коментира Сунес пред "Индипендънт". 

Ливърпул и Тотнъм се срещат утре в 22 часа на финала в Шампионската лига, който ще се състои на "Уанда Метрополитано" в Мадрид.