Английският гранд Арсенал пристига днес в България за гостуването си на Лудогорец в мач от групите на Шампионската лига. Срещата е във вторник (1 ноември) от 21:45 часа на Националния стадион „Васил Левски”. Пристигането на „топчиите” сериозно ще изправи на нокти българските домакини. Денят ще бъде изпълнен със сериозни очаквания и вероятно пълен хаос.

По предварителна програма Арсенал трябва да кацне у нас около 19:00 часа. За първи път от години чуждестранен отбор – клубен или национален, идва в София и няма да направи тренировка на родна земя. Гостите от Лондон ще тренират на своя земя, преди да се качат на самолета. Едно от правилата на УЕФА е гостуващият отбор да излезе на терена, на който ще се проведе срещата. Не е уточнено обаче дали трябва да бъде проведена официална тренировка, но задължително футболистите и делегацията трябва да са на терена. Така се очаква от летището делегацията на Арсенал да бъде извозена директно на „Васил Левски”, за да може играчите да се запознаят за минути със съоръжението.

Големият въпрос идва с пресконференцията на Арсен Венгер. Ако Арсенал пристига в 19:00 часа, за който час е обявено кацането им, как французинът 30 минути по-късно ще бъде на Националния стадион, за да говори пред медиите. По подобен начин е протекло и гостуването на Арсенал в Париж на ПСЖ. Срещата с медиите на Венгер е закъсняла с над един час поради същите причини – кацане и несъобразено време за брифинга.

Програма на отборите днес (31 октомври)

19:00 часа – пристигане на делегацията на Арсенал

19:00 часа – пресконференция на Георги Дерменджиев, Национален стадион „Васил Левски”. Участва и Клаудиу Кешерю

19:30 часа (този час е зададен) – пресконференция на Арсен Венгер, Национален стадион „Васил Левски”

20:00 часа - тренировка на Лудогорец, Национален стадион „Васил Левски”

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

РЕЗУЛТАТИ, ПРОГРАМА И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА